1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkaessasi sivujemme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää.

Mielipiteeni Minecraft-servereiden vipeistä & muista ostettavista arvoista

Keskustelun alueella 'Palvelimen ylläpito' aloittanut Margariini, Kesäkuu 16, 2013.

 1. Margariini

  Margariini
  Expand Collapse
  Skeneen kadonnut

  Nykyään hyvin monilla Minecraft-servereillä on olemassa jonkinlainen VIP-järjestelmä. Pienen tutkiskelun jälkeen voisi mahdollisesti jopa sanoa, että suurimmalla osalla Minecraft-servereistä on käytössä jonkinlainen VIP-järjestelmä.

  VIP-termin tarkemmista merkityksistä voit lukea vaikkapa Wikipediasta. Pohjimmiltaan tämä käsite tarkoittaa henkilöä, joka on paremmassa asemassa kuin muut, tai vastaanottaa jonkinlasta erikoiskohtelua. Kun ottaa huomioon "Vipin" määritelmän, se vaikuttaa kovin haitalliselta Minecraft-servereiden kannalta. Pohjimmiltaan sen sanoma on seuraava:

  "Maksa, niin olet paremmassa asemassa kuin toiset."

  En siis ole millään tasolla kommunisti tai vastaava, ja on silkka fakta että usein joku toinen on paremmassa asemassa kuin toinen. Minecraftin ei ole tarkoitus olla minkäänlainen yhteiskuntasimulaatio, mutta eriarvoisuus vie pääpainoa kauemmaksi pelaamisesta. Käyttäjän arvo sekä asema tulisi määritellä enemmän tämän taitojen ja serverikohtaisen osanoton mukaan, ei ostamalla jotain kallista rankkia kera hienon statuksen ja lukuisten lisäominaisuuksien. Usein saattaa käydä niin, että käyttäjästä tulee vaikutusvaltaisempi ja parempi pelaaja ostettujen ominaisuuksien myötä. Vip-rankkien tarjoamat lisäominaisuudet eivät ole niinkään pahasta, mikäli ne toteutetaan niin ettei niistä varmasti voi hyötyä tavallisessa pelaamisessa. Usein tämä ei kuitenkaan onnistu, tai sitä ei edes järjestelmällisesti toteuteta tai valvota. Voi harmi jos joku tappaa PvP:ssä lentäen, tai bannaa sinut ostamillaan komennoilla.

  Joillakin servereillä on tullut vastaan tapauksia, joissa erinäisiä rankkeja myydään jopa monen kympin hintaan. Tämä ei ole enää mitään serverin tukemista, vaan suoraa erikoisetujen kauppaamista. Olen vahvasti sitä mieltä, että vipin perimmäinen tarkoitus on olla pieni rahallinen lahjoitus serverille. Tästä lahjoituksesta saatetaan tarjota vastalahjana pari pientä lisäominaisuutta. Vipin ei ole tarkoitus olla ostettava tuote, johon sisältyy kaikenlaisia erikoisetuja suureen hintaan. Ikävä kyllä siitä on tullut monilla servereillä tuollainen, ja tuntuu että vippien ostaminen ja myyminen olisivat serverin tärkeimpiä asioita. Mielestäni ideaalitilanne olisi muutaman euron hintainen Vip, johon saattaisi sisältyä muutama pieni lisäominaisuus(nämä eivät edes ole pakollisia, koska kyseessä on pohjimmiltaan vapaaehtoinen lahjoitus eikä ostettava tuote). Ei kuitenkaan missään nimessä mitään sellaisia ominaisuuksia, jotka nostaisivat pelaajan parempaan asemaan tai vaikuttaisivat itse peliin. Voisi jopa olla hyvä idea, että tulevaisuudessa ryhdyttäisiin erottelemaan käsitteet Lahjoitus ja VIP-myynti. Ensimmäinen noista olisi siis rahallista palvelimen tukemista, ja jälkimmäinen erikoisetuja koskevaa kaupankäyntiä pelaajien ja serverin ylläpidon välillä.

  Mikä näissä vipeissä on niin kiehtovaa ja tärkeää? Monien servereiden topiceissa suuri osa aloitusviestistä saattaa koostua VIP-infosta, ja vippejä tuodaan muutenkin esille aivan kuin ne olisivat jollakin tapaa serverin tärkeimpiä asioita. Onko serverin teema ja tärkein olemassaolon syy siis tienata mahdollisimman paljon rahaa, ja antaa overpowered-etuja niille jotka ovat halukkaita maksamaan? Palvelinkulut ovat pelkkä tekosyy, eivät ne mihinkään kymmeniin tai satoihin euroihin yllä. Ja jos saattaisivat joidenkin servereiden tapauksessa yltääkin, useimmiten nämä Vip-kauppaa harjoittavat serverit eivät sellaisia ole. Toinen asia mikä ihmetyttää, on se, miksi hyvin usein servereille tullaan vain kerjäämään vippejä, admineita tai muita rankkeja. Onko rankeista tullut tärkeämpi asia kuin itse pelaamisesta, tullaanko servereille vain rankkien vuoksi? Tästä löytyy henkilökohtaistakin kokemusta: monesti joku vain joinaa serverille, pyytää rankkia ja häipyy välittömästi mikäli vastaus on kielteinen.

  Toinen asia: ylläpito-oikeuksien myyminen. Tämä on typerintä ikinä, sanokaa yksikin tätä tukeva syy/perustelu rahan tienaamisen lisäksi. Kuten ylempänä mainitsin, tietyt pelaajat tykkäävät rankeista ja kerjäävät niitä. Sitten kun tarjoutuu mahdollisuus ostaa esimerkiksi op-oikeudet itselleen, tyhmimmät ja epätoivoisimmat saattavat jopa maksaa siitä. Tässä kohtaa ei enää ole kyse mistään muusta kuin tuottojen maksimoimisesta. Parhaiten serverille saa henkilökuntaa tuttujen, luotettavien ja osaavien henkilöiden joukosta. Paksu lompakko tai isän visan vinguttaminen eivät takaa mitään näistä. Toki on täysin jokaisen oma asia, mitä tekee serverillään tai rahoillaan. Jokainen voi vapaasti myydä järjettömiä rankkeja tai ostaa niitä, mutta tätä voi myös yhtä vapaasti kritisoida ja kyseenalaistaa.


  Tässä ketjussa jokainen voi keskustella avoimesti ja kertoa mielipiteensä aloituksesta sekä vipeistä, lahjoituksista ja rankeista yleisesti. Olisi myös mukavaa kuulla serverien omistajien kommentteja, heidän omia VIP-linjauksiaan sekä mahdollisesti puolustuksia tai selityksiä VIP-kaupan harjoittamiselle. Kuten eräs sivuston moderaattori totesi, etteivät serverien mainostustopicit ole paikkoja vikalistoille, niin sovitaan myös ettei tämä topic ole paikka internetloukkaantumiselle. Voit ilmaista mielipiteesi, kyseenalaistaa ja kertoa jopa mahdollisesti epämukavia mielipiteitä. Sana on vapaa ja kunnollisesti perustellut argumentit kaikki tasapuolisia niiden mukavuudesta riippumatta.  Saatan vielä mahdollisesti jäsennellä aloitusta tai lisätä siihen asioita, anteeksi sekava tekstimuuri.
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 10
  • Tykkää Tykkää x 6
  • Zing Zing x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 2. Exit

  Exit
  Expand Collapse
  Luottojäsen

  Täysin samaa mieltä. Eihän serverin ylläpitokulut voi olla satoja euroja! Esimerkkinä vaikka waltsu hosting palvelun halvin paketti on alle 100 euroa.

  Ja tuo että pelaaja tulee kinuamaan serverille rankkia on todella ärsyttävää eikä pelaaja hyödy siitä mitään, olen monesti eri servuilla chatissa kuullut "saanko op:t?" Tai "surkee servu kun ei anneta op:ita!" Ja toistan vielä: tuo on täysin hyödytöntä!

  Ja sitten nuo monien kymppien hintaiset VIP:it, kuka nyt oikeasti haluaa maksaa monia kymppejä yhdestä rankista ja muutamista lisäominaisuuksista? Noh, tietenkin jotkut ostavat tällaisia VIP:ejä, mutta kuitenkin käyttävät niitä väärin.

  Ja sitten on vielä se bannien pois osto mahdollisuus. Mielestäni siinä ei ole mitään järkeä, jos rangaistus on tullut niin kyllä se pitää myös kestää! Ei homma toimi niin että oot esim. tehny jotain josta saisit ikuiset bannit ja sitten ostat ne pois.

  Se oli sitten siinä! Ei mielipiteeni on: Serveri on parhaimmillaan silloin kun ei ole mitään erikois oikeuksia tai muita juttuja. Ja tekstissä saattaa olla kirjoitusvirheitä, koska... On yö... Mutta se oli minun mielipiteeni eli ei siitä sen enempää.
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 4
 3. LarmaX

  LarmaX
  Expand Collapse
  Mestarijäsen

  Täysin samaa mieltä!
  Mielestäni Vipin/donator arvon pitäsi saada jos lahjoittaa enemmän kuin 5€ voisi saada esim. World editin creative maailmaan tai joinfullserverpemissionin.
  EDIT: Ja kaikista ärsyttävin on PVP-kitit, koska jos ostaa jollain PvP-raid servulla Vipin ja saa kitin josta saa timanttikamat ja /fly. Voit lennellä ympäriinsä ja tappaa muita ilman että näet mitään vaivaa kamojen hankkimisessa. Eli olet parempi jos maksat! Näin Jonneserverien omistajat saavat satoja euroja joita ei edes käytetä hostiin.
   
  #3 LarmaX, Kesäkuu 16, 2013
  Viimeksi muokattu: Kesäkuu 16, 2013
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 5
 4. Tervis

  Tervis
  Expand Collapse
  Dreamer :)

  Mm... Miika sä kerrankin (taas) teit mahtavaa työtä ! Olen täysin samaa mieltä asiasta, ja tämä on yksi ainoista topiceista Mineskenessä, minkä kaikkien servereitten omistajien pitää lukea. Great Miika (Spermatyttö)
   
  • Tykkää Tykkää x 2
 5. Neliöjuuri

  Neliöjuuri
  Expand Collapse
  Aktiivinen jäsen

  Miksi voi painaa "samaa mieltä nappia vain kerran"...

  Mutta juu. 101% samaa mieltä. Aivan kuin omasta suusta tuo teksti :)
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1
 6. KaniZ

  KaniZ
  Expand Collapse
  mr. Boss
  Ylläpitäjä

  Tässäkin tapauksessa kyseessä taitaa olla suurien serverien matkiminen. Ajatellaanpa nyt serveriä/peliyhteisöä, jossa käy lähes 1000 eri pelaajaa päivän aikana. Pelaaraja voi olla siinä jossain 200 tienoilla ja tämän lisäksi samalla palvelimella voi pyöriä muutama sivuserveri. Tämmöiset jättipalvelimet eivät elä ilman yhteisön lahjoituksia (ellei omistajalla ole paksu lompakko) ja sen vuoksi halukkaille on annettu mahdollisuus tukea rakasta serveriänsä eri suuruisilla summilla. Kun sitten joku nuorempi kaveri tästä yhteisöstä haluaa perustaa oman serverin, hän tietenkin kopioi valmista toimivaa serveripakettia lähes pilkun tarkasti. Näin ollen myös hänen serverillään on valittavana erihintaisia VIP-paketteja. Uudella pikkuserverillä ei ole käyttäjiä, jotka maksaisivat useita kymppejä tukeakseen uutta yhteisöä jonka tulevaisuus on epävarma. VIP-paketteihin lisätään op-komentoja, koska niitä ei osteta. Tämän jälkeen toivotaan, että pikku-Petteri vinguttaa isän visaa päästäkseen adminiksi uudelle serverille.
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 10
  • Zing Zing x 1
 7. Margariini

  Margariini
  Expand Collapse
  Skeneen kadonnut

  Juurikin näin, kiteytit ajatukseni melko näppärästi. Tämäkin on osa suurempaa ongelmaa: sitä, että hyvin moni uusi serveri perustetaan kuin jonkin vanhemman(ja paremman) serverin kopioksi. Monikaan serverin perustaja ei tajua, että kourallinen kaliita vip-rankkeja ei ole mikään pakollinen vaatimus serverille. Tällaisilla suurservereillä kalliit rankit voivat ollakin oikeasti fiksu idea, mutta eivät millään pienillä, vastaperustetuilla tusinaservereillä. Monilla serverin perustajilla on homma siinä määrin hukassa, ettei tiedätä että Minecraft-palvelimien sisällössä ei ole mitään kiveen hakattuja, pakollisia ominaisuuksia. Edelleenkin sanon tämän, tehkää serverinne oman, luovan visionne mukaiseksi älkääkä jonkin ihailemanne/totutun kaltaisen serverin kopioksi.
   
 8. R2^

  R2^
  Expand Collapse
  Jäsen

  Täältä tulee sitä "En samaistu" kommenttia. Ainut asia mihin yhdyn on se että Operaattorin oikeuksien myynti tai /ban, /kick, /tempban yms on aivan retardi teko. Mutta se että millä oletat minun maksavan serverin laskun? Maksoin tänään palvelimeni laskut ja ei oikein hymyilyttänyt kun maksoin siitä sellaiset 160€. Itse en ole koskaan tuputtanut "Osta VIP" tai mitään tämän tyyppistä. Meillä ei ole missään "mainoksessa" mainintaa VIP:eistä eikä serverilläkään tästä mainita. Faktana on se, että RadianceCraftia ei ole perustettu rahan takia. Vaan perustimme sen huviksemme ja tietenkin pelaajien huviksi. Viimekuun saldo oli jotakuinkin 700€ joista lähti -160€ vuokriin, -75€ Logoon, -130€ office pakettiin ja vielä -20€ Waltsun hostingiin. [ Creative serveri ;) ]. Eli ilmaista tämä homma ei ole. Rahaa jää toki talteen mutta itse sitä en käytä.
   
  • Tykkää Tykkää x 5
 9. Margariini

  Margariini
  Expand Collapse
  Skeneen kadonnut

  Hmm, itse voisin jo laskea serverisi tällaiseksi "vakavastiotettavaksi", ammattimaisesti tehdyksi servuksi, ei tämä enää paini aivan samassa sarjassa tusinaservujen kanssa. Eli siinä määrin ymmärrän Radiancen rank-politiikan.

  Offtopic, maksoiko logonne todellakin 75 euroa? Taisitte tilata sen joltakin ihan aidolta ammattilaiselta..?
   
  • Tykkää Tykkää x 2
 10. R2^

  R2^
  Expand Collapse
  Jäsen

  MiikaMargera No jos otetaan huomioon se että RadianeCraft löytyy Yritysrekisteristä niin voi olla että se vähän eroaa muista serveristä.. :D
  Ja tosiaan, kyllä se logo maksoi sen 75€. Piirtäjänä toimi 16v norjalainen jannu joka piirsi logon käsin. (Siis joku drawpad tms)
   
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Fin_Thunderstorm

  Fin_Thunderstorm
  Expand Collapse
  Luottojäsen

  Näissä VIP-lahjoitustavaratuotemyynti jutuissa pitää myös huomioida Suomen valtion verolaitos.
   
 12. Admiral Lucky

  Admiral Lucky
  Expand Collapse
  Valvoja
  Valvoja

  Minusta servereillä myydään VeryImportantPerson(=VIP)-arvoja ihan älyttömillä hinnoilla, kuten vaikkapa 85e. Ja kuten täällä onkin jo mainittu, niin ei serverin ja vaikkapa sen nettisivun pyörittäminen vie edes 100-150e/vuosi. Ylläpitäjät haluavat selkeästi vain rahaa muitten kustannuksilla. Tämä on mielestäni tätä "kuluttajia huijataan"-juttua. Tietenkin jos nyt välttämättä haluaa VIP-arvoja serverilleen, koska ne on niin "cool-juttu", niin semmoinen kannattaa laittaa aika pienellä hinnalla sinne, kyten vaikka 5-15e välillä.
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1
 13. LimsaLoota

  LimsaLoota
  Expand Collapse
  Mestarijäsen

  Ymmärrän, jos on jokin 10euroa maksa lisäarvo, missä ei ole mitään ylihyviä arvoja.
  Mutta sitten... kaikki alkavat tekemään melkein Operaattorin oikeuksilla täytettyjä satasen maksavia VIP:jä.
  Saattaahan sekin ulkomaalaisilla servereillä toimia, mutta ei suomessa!
  Jos haluatte servereitä vain rahan takia, unohtakaa koko homma, mielummin isoimmilla servereille lahjoitetaan, eikä tumppuservereille, joita suomessakin on varmaan miljoona.. ._.
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 2
 14. LarmaX

  LarmaX
  Expand Collapse
  Mestarijäsen

  Ei pitäsi, koska ne ovat lahjoituksia. Ne eivät ole tuotteita!

  Tässä on esimerkki pahimmasta mahdollisesta ntnserver.weebly.com/vipit
  Ei näin!
   
  #14 LarmaX, Kesäkuu 17, 2013
  Viimeksi moderaattorin muokkaama: Kesäkuu 17, 2013
 15. Fin_Thunderstorm

  Fin_Thunderstorm
  Expand Collapse
  Luottojäsen

  Sen jälkeen se on tuote, jos siihen tungetaan kaikki maailman komennot. Yleensä lahjoituksesta ei saa itselleen "mitään" vastinetta. Tässäkin asiassa liikutaan harmailla rajoilla, koska VIP-tuotteista tulevat tulot on serverin ylläpitäjälle "ylimääräistä" tuloa. ( Tässä viestissä olevat asiat on minun mielipiteitä ja osa on sitä, mitä tiedän. )
   
 16. Joni

  Joni
  Expand Collapse
  Muinainen jäsen

  Pitää antaa vastine, jos homma tahdotaan hoitaa laillisesti. Vain rahankeräysluvan kanssa voi kerätä vastikkeettomia lahjoituksia. Ja rahankeräyslupaan tarvitaan rekistereröity yhdistys. Ja eikä sekään välttämättä sitä lupaa silti saa.
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 3
 17. LarmaX

  LarmaX
  Expand Collapse
  Mestarijäsen

  Office paketti??
   
 18. Joni

  Joni
  Expand Collapse
  Muinainen jäsen

  No yrityksillä kun taitaa olla noita pakollisia kirjanpitohommia yms., niin niitä on varmasti mukavampi tehdä kunnon ohjelmalla kuin esim. Googlen työkaluilla tai Open Officella, jota ainakin minä inhoan.
   
 19. epe07

  epe07
  Expand Collapse
  Mestarijäsen

  Buycraftin nimi jo kertoo mitä.
  Kai siitäkin pitäisi veroa makaa vai inko se "lahjoituksen" sen kautta?


  - Epe07
   
 20. Joni

  Joni
  Expand Collapse
  Muinainen jäsen

  Riippuu siitä, myykö palvelu niitä tuotteina vai ovatko ne vastikkeita lahjoituksista.

  Esimerkiksi me täällä Mineskenessä olemme selkeästi ilmoittaneet, että mainosbannerin paikka ja/tai Premium-oikeudet ovat vastikkeita lahjoituksista.
   

Kerro tästä sivusta